Șeful Pentagonului: SUA vor reluarea negocierilor cu Phenianul, dar sunt pregătite pentru orice

Publicat:

Statele Unite speră să poată relansa negocierile cu regimul din Coreea de Nord pe tema programului nuclear, dar rămân pregătite pentru orice scenariu, a declarat vineri după-amiază Mark Esper, secretarul american al Apărării, scrie mediafax.

“Rămân optimist că vom putea relansa procesul de negocieri şi că rămânem pe calea diplomatică”, a declarat Mark Esper, citat de agenţia de presă Reuters.


Citește și : Trump, invitat în Congres să-şi susţină tradiţionalul discurs privind Starea Uniunii, la 4 februarie

“Dar trebuie să ne asigurăm şi că suntem într-o stare de pregătire temeinică, pregătiţi să luptăm şi să câştigăm, chiar şi în această seară dacă va fi nevoie. Eu sunt încrezător în acest sens”, a subliniat Mark Esper.

La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon vineri cu omologul său din China, Xi Jinping, inclusiv despre situaţia Coreei de Nord.

“Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Xi Jinping al Chinei privind imensul nostru acord comercial. China a început deja achiziţionarea masivă a produselor agricole şi a altor produse. Semnarea formală a acordului urmează să fie programată. Am discutat şi despre Coreea de Nord, un caz despre care colaborăm cu China, precum şi despre Hong Kong, sunt progrese”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Negocierile Washingtonului cu Phenianul pe tema programului nuclear nord-coreean sunt în prezent suspendate.

Citește și : Bilanțul atacului armat din apropierea FSB a ajuns la doi morți

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse în Delta Dunării...

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav Un bărbat este acuzat că ar fi răpit o tânără de 20...

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina Accident în apropiere de Bălți. O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu...

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul!

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul! Luptătoarea Irina Rîngaci a scris un mesaj după ce a cedat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.