X

Șeful Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Moldova

Șeful Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Moldova

Șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova E.S. Marko Shevcenko. Întâlnirea a fost centrată pe discuții privind situația actuală la frontiera moldo-ucraineană și aspectele legate de colaborarea bilaterală, cu accent pe identificarea unur activități comune menite să îmbunătățească procesele de control și supraveghere a frontierei de stat, potrivit comunicatului de presă.

Citește și Dezastru în Rusia, infrastructura din epoca sovietică se prăbușește. Oamenii îngheață în case
Ruslan Galușca a subliniat importanța dezvoltării relațiilor de cooperare cu omologii din Ucraina în ceea ce privește asigurarea securității frontierei comune la toate nivelurile și combaterea criminalității organizate. La acest capitol, a fost adus în discuție eforturile ambelor autorități în perfecționarea bazei juridice internațională a cooperării și la semnarea celor 9 protocoale interinstituționale privind organizarea controlului comun în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Șeful Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Moldova

De asemenea, s-a discutat despre momentul în care Ucraina a fost supusă unei agresiuni la scară largă, Poliția de Frontieră a depus maxim efort pentru a răspunde rapid și eficient solicitărilor părții ucrainene cu privire la intrarea/tranzitul cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldovei.

Marko Shevcenko a menționat despre dezvoltarea cooperării bilaterale în diverse domenii, inclusiv schimbul de informații și date, activități comune pe linie de combatere a migrației ilegale, dar și alte inițiative pentru a asigura un mediu securizat și stabil la frontiera moldo-ucraineană.

În încheiere, părțile și-au exprimat deschiderea și determinarea de a continua dialogul și de a fortifica parteneriatul în interesul securității regionale.

Tags: ambasadorul UcraineiîntrevedereȘeful Poliției de Frontieră
Diverse