Şeful poliţiei din Hong Kong își îndeamnă subalternii să dea dovadă de mai mult profesionalism în timpul protestelor

Publicat:

Şeful poliţiei din Hong Kong a declarat marţi că ofiţerii săi ar fi trebuit să se comporte cu mai mult profesionalism faţă de media în timpul recentelor proteste, la care forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene asupra unor jurnalişti şi i-au pus să îngenuncheze, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Circa 230 de persoane au fost arestate după protestele de la sfârşitul săptămânii, când sute de oameni au luat parte la un protest organizat în malluri la care s-au intonat cântece şi sloganuri prodemocraţie, sfidând restricţiile care se menţin pentru a combate pandemia de COVID-19 şi care interzic adunările de peste opt persoane.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

“Referitor la experienţa media din acea zi, o consider indezirabilă”, a declarat Chris Tang la o reuniune a consiliului local. “Cred că trebuie să trecem în revistă şi să analiză cele întâmplate şi mai cred că ar fi trebuit să fim mai profesionişti”, a adăugat şeful poliţiei.

În înregistrări video postate pe net după proteste se vede cum poliţia împinge zeci de oameni, inclusiv persoane cu veste galbene şi ecusoane de presă, forţându-i să îngenuncheze pe un trotuar, lângă cordonul de forţe de ordine. Acestea au recurs şi la gaze lacrimogene şi au percheziţionat persoane din public şi din presă, iar potrivit Asociaţiei Jurnaliştilor din Hong Kong unii reporteri au fost împiedicaţi să filmeze.

Presa e foarte activă în fosta colonie britanică, zeci de voluntari de la publicaţii online ale tineretului implicându-se în mediatizarea protestelor, de la debutul lor, vara trecută.

Luni, poliţia din Hong Kong a precizat că au fost reţinuţi în urma protestelor şi doi astfel de reporteri în vârstă de 13, respectiv 16 ani, care au fost duşi la secţie “pentru propria siguranţă”, fără a fi arestaţi, iar mai târziu au fost luaţi acasă de către părinţi.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Într-o scrisoare către asociaţiile de media din Hong Kong, poliţia asigură că respectă libertatea de exprimare şi a presei, dar s-a întâmplat de-a lungul timpului ca ofiţerii să confişte permise de presă false şi să aibă dispute cu persoane cu veste galbene de presă.

După peste trei săptămâni fără niciun caz nou de contaminare cu noul coronavirus, este de aşteptat ca protestele pro-democraţie din Hong Kong să-şi redobândească forţa, odată cu venirea verii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că urmează lucrări de reparaţii vara aceasta pe Transfăgărăşan, dar...

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova Un bărbat din raionul Leova susține că ar fi fost bătut de un grup...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.