X

Şeful poliţiei oraşului Prijedor din Bosnia, ucis cu focuri de armă de un atacator necunoscut

Şeful poliţiei oraşului Prijedor din Bosnia a fost ucis luni de un atacator necunoscut, informează dpa, potrivit agerpres

Radenko Basic, 51 de ani, ieşea din locuinţa sa pentru a merge la serviciu atunci când a fost ucis cu focuri de armă, a anunţat poliţia acestui oraş. Atacatorul a fugit apoi de la locul crimei.

Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

Radenko Basic a condus timp de doi ani Departamentul de investigaţii criminale al poliţiei din Prijedor, un oraş sârb din nord-vestul Bosniei, cu circa 80.000 de locuitori.

Milorad Dodik, membrul sârb al preşedinţiei tripartite a Bosniei şi lider politic al comunităţii sârbe din această ţară a declarat: “Acest caz ne îngrozeşte şi ne îndoliază pe toţi”.

Bosnia a fost împărţită în două mari regiuni după războiul civil din 1992-1995. Sârbii alcătuiesc una dintre regiuni, în timp ce bosniacii şi croaţii formează cealaltă regiune.

Cele două regiuni autonome din Bosnia, adesea rivale, sunt legate printr-un guvern central slab, format dintr-o preşedinţie tripartită, un parlament şi un cabinet de miniştri.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

Crima organizată din zona sârbă cunoscută ca Republika Srpska a pătruns adânc în politică, în agenţiile de securitate şi în lumea afacerilor din această regiune.

În aprilie 2019, într-un schimb de focuri care a avut loc lângă capitala regională Banja Luka a fost ucis un cunoscut om de afaceri, una dintre gărzile sale de corp şi unul dintre atacatori.

Tags: bosniaMilorad DodikPrijedorRadenko Basic
Categorii: Diaspora