Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Publicat:

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Explozia unei maşini în oraşul ocupat Enerhodar l-a ucis pe Andrei Korotkii, „şeful securităţii” la Centrala Nucleară (NPP) Zaporojie, a anunţat Kiev Post , citând informaţii publicate pe contul oficial de telegram de Serviciul de Informaţii Militare al Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Korotkii, un colaborator al forţelor ruse, a fost implicat în acţiuni represive împotriva ucrainenilor şi a sprijinit ocupaţia rusă. Serviciul de Informaţii Militare a postat un videoclip pe canalul său Telegram cu o maşină care exploda, potrivit stiripesurse.


Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Kiev Post nu a putut verifica autenticitatea videoclipului.

Korotkii a fost acuzat că a facilitat crimele de război şi reprimarea civililor ucraineni şi a personalului centralei nucleare din Enerhodar, de când forţele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare Zaporojie.

Se pare că el a jucat un rol cheie în furnizarea de liste de angajaţi cu simpatii pro-ucrainene autorităţilor ruse, ceea ce a condus la acţiuni represive împotriva acestora.

În plus, el a fost un susţinător activ al forţelor de ocupaţie ruse, organizând evenimente pro-ruse şi a servit ca membru al partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin.

Conducerea centralei – cea mai mare din Europa, cu şase reactoare nucleare – au condamnat autorităţile ucrainene pentru orchestrarea crimei.

Korotkiy a deţinut o poziţie de conducere în administraţia ocupaţiei, conducând aşa-numitul „Consiliu al Deputaţilor” din Enerhodar.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Deşi niciun grup nu şi-a revendicat public responsabilitatea, explozia marchează o alta dintr-o serie de atacuri direcţionate împotriva unor figuri cheie din aparatul de ocupaţie rus.

Aproape 50 de colaboratori pro-ruşi şi oficiali ai ocupaţiei ruse au fost asasinaţi, cel mai probabil de serviciile speciale ucrainene sau de partizani, în timpul invaziei pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina, care a început pe 24 februarie 2022, notează Kiev Post.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI)...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.