X

Şeful spionajului britanic critică tehnologia Huawei: ‘Este de proastă calitate!’

Directorul tehnic al serviciului britanic de spionaj GCHQ a sugerat că tehnologia gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei este “de proastă calitate” şi ar putea fi interzisă pentru principalele reţele 5G din Marea Britanie, a relatat BBC duminică, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

“Securitatea Huawei nu seamănă cu nimic altceva – tehnologia sa este de anul 2000. Este de foarte proastă calitate”, a spus Ian Levy, director tehnic al Centrului Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din cadrul GCHQ, într-o emisiune la BBC.

Citește și: Africa de Sud își ÎNCHIDE ambasada din Israel

“Nu am văzut nimic care să ne dea încredere că programul de transformări va face ceea ce spun ei că va face”, a adăugat el.

Levy a făcut referire la un angajament al Huawei că va cheltui peste două miliarde de dolari pe un ‘program de transformare’ pentru a combate problemele identificate.

Citește și: Trump anunță plecarea unui alt oficial dintr-o poziție cheie

Statele occidentale discută în prezent posibilitatea de a exclude Huawei de la programele de extindere a reţelelor 5G, în contextul acuzaţiilor, în special din partea SUA, că Huawei este prea apropiată de guvernul de la Beijing. Gigantul chinez a respins acuzaţiile. 

Tags: Centrul de Comunicaţii al Guvernului britanic (GCHQ)Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC)ChinaHuaweiIan Levymarea britanie
Categorii: Diaspora