Șeful spionajului militar ucrainean – declarații uimitoare despre sosiile lui Putin

Publicat:

Șeful spionajului militar ucrainean – declarații uimitoare despre sosiile lui Putin

Șeful spionajului militar din Ucraina, generalul maior Kirilo Budanov, a vorbit într-un interviu pentru Financial Times despre misterele țesute în jurul unor subiecte îndelung comentate în timpul războiului din Ucraina.

Citește și Maia Sandu a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci noi ambasadori


Budanov, în vârstă de numai 38 de ani, este cel care se „orchestrează” războiul subteran al Ucrainei, în calitate de șef al Unității Principale de Informații a Ministerului Apărării (GUR).

A supraviețuit mai multor încercări de asasinat și stă aproape tot timpul într-un birou fortificat de la periferia capitalei Ucrainei, înconjurat de „artă patriotică și suveniruri de război”. Îi ține companie o broască țestoasă, Petro, care înoată într-un acvariu lângă biroul său, scrie Financial Times.

Misiunea sa este de a coordona atacuri în spatele liniilor inamice, atât în teritoriul ocupat de armata lui Putin, cât și în Rusia.

Potrivit publicației britanice, unii se tem că acțiunile sale care îi irită pe ruși vor provoca o ripostă brutală și, poate chiar nucleară, din partea președintelui Vladimir Putin.

Soția sa, Marianna Budanova, a fost victima unei acțiuni de otrăvire cu metale grele în noiembrie, alături de mai mulți ofițeri GUR. “Primește tratament, se simte mai bine acum“, a spus Budanov, refuzând să ofere detalii cu privire la cine a fost ținta intenționată a otrăvirii.

Un subiect preferat al lui Budanov este starea de sănătate a lui Putin. În trecut, a susținut că președintele Rusiei are cancer, iar Budanov insistă că vede regulat “clone” ale lui Putin la televizor.

Întrebat despre dovezi, Budanov a spus că analiștii săi studiază “fizionomia” lui Putin, “lobii urechilor, distanța dintre sprâncene și așa mai departe”.

Nu este chiar atât de dificil. Puteți face ușor asta singuri“, a adăugat el, dând din umeri ca și cum dublurile ar fi o farsă evidentă.

În ceea ce privește producția de arme, Budanov a declarat că Rusia consumă mai multe arme și muniții decât poate produce, având probleme cu controlul calității.

Asta explică exact de ce Rusia caută arme în alte țări“, a spus el. Coreea de Nord este în prezent cel mai mare furnizor de arme al Rusiei, a spus Budanov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.