X

Şeful Statului Major al SUA îşi exprimă regretul că a apărut alături de Trump după dispersarea unei manifestaţii

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, şi-a exprimat public regretul joi că a apărut în uniformă alături de preşedintele Donald Trump, după dispersarea brutală a unei manifestaţii paşnice în apropiere de Casa Albă, la 1 iunie, potrivit AFP, scrie agerpres.

Obiectivul era de a elibera spaţiul din apropierea bisericii Saint John, clădire emblematică din apropiere avariată cu o zi în urmă, pentru ca Donald Trump să poată fi fotografiat, cu Biblia în mână, înconjurat de mai mulţi oficiali, printre care şi şeful Statului Major.

Citește și : Trump autorizează sancţiuni economice împotriva personalului Curţii Penale Internaţionale

“Mulţi dintre voi au văzut urmările acestei fotografii cu mine în Lafayette Square săptămâna trecută, care a provocat o dezbatere asupra rolului militarilor în societate”, a declarat generalul Milley într-un discurs înregistrat pentru înmânarea de diplome la o facultate militară de la Notre Dame University.

“Nu ar fi trebuit să mă aflu acolo”, a adăugat cel mai înalt oficial al armatei americane. “Prezenţa mea în acel moment şi în acele circumstanţe a dat impresia că militarii ar interveni în politica internă”, a mai spus el.

“A fost o eroare din care am învăţat lecţia şi sper sincer că vom putea cu toţi învăţa lecţii din asta”, a adăugat generalul Milley, pe un ton grav.

Imaginile cu generalul Milley, mergând în ţinută de camuflaj în spatele lui Trump, a atras critici puternice din partea unor foşti responsabili militari, în special a fostului secretar al Apărării Jim Mattis.

Citește și : Cartea lui John Bolton urmează să apară la 23 iunie, în pofida unor încercări de a o opri ale Casei Albe

Secretarii americani ai Justiţiei şi Apărării, precum şi alţi înalţi oficiali au fost de asemenea prezenţi.

Casa Albă a apărat cu tărie decizia şi ieşirea lui Donald Trump, invocând dorinţa sa “de a transmite un mesaj puternic” şi comparându-l chiar cu fostul premier britanic Winston Churchill din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tags: Donald TrumpJim MattisLafayette SquaremanifestaţiMark MilleySUA
Categorii: Știrile zilei