Șeful Termoelectrica: Teoretic există premise pentru a ca energia termică să se ieftinească

Publicat:

Societatea pe Acțiuni Termoelectrica este pregătită de noul sezon de încălzire. Potrivit șefului întreprinderii, Iurie Razlovan, au fost finalizate o mare parte din reprațiile și modernizările blocurilor electrice iar echipamentele de distribuție au fost verificate.

Totodată, Iurie Razlovan a precizat că teoretic există premise pentru a ca energia termică să se ieftinească dar totul va depinde de tarifele la gazele naturale și de prețul stabilit de ANRE.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

„Termoelectrica este pregătită pentru un nou sezon de încălzire. Toate lucrările necesare, testele cu presiune și reparațiile acolo unde au fost mai multe deficiențe pe parcursul ultimului sezon, s-au făcut și sunt îndeplinite. Stațiile de pompare, 18 la număr, au fost toate revizuite. Punctele termice centrale, punctele termice individuale, căminele termice, tot ce ține de distribuție, toate echipamentele au fost verificate”, a declarat Iurie Razlovan.

De menționat că Termoelectrica asigură cu energie termică peste 4.400 de imobile, peste 2.800 de blocuri locative și peste 300 de case particulare din municipiul Chișinău.

Pentru a fi conectați consumatorii la sistemul de încălzire, temperatura aerului trebuie să înregistreze o medie de 8 grade Celsius timp de trei zile consecutive.

Ultima dată tariful la căldură s-a redus la sfârșitul lunii iunie. Pentru consumatorii Termoelectrica căldura s-a ieftinit la 3.267 de lei, cu 310 lei gicacalorii sau cu 9 % mai puțin față de tariful precedent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.