X

Şeful UIF din Mexic şi-a dat demisia după ce nunta sa a scandalizat pe toată lumea

Santiago Nieto, care conducea din 2018 Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din Mexic, şi-a prezentat demisia şi a fost înlocuit luni cu Pablo Gomez Alvarez, după ce s-au găsit sume mari de bani la unii invitaţi care mergeau la nunta sa, în Guatemala, transmite Reuters, potrivit agerpres. UIF este instituţia mexicană specializată în combaterea spălării banilor.

Nieto s-a căsătorit sâmbăta trecută cu Carla Humphrey, consilieră la Institutul Electoral Naţional mexican. Ceremonia a avut loc la Antigua, în Guatemala.

Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

Autorităţile guatemaleze au confiscat 35.000 de dolari în numerar de la Juan Francisco Ealy Ortiz, preşedintele ziarului mexican El Universal, invitat la nunta lui Nieto. Într-un editorial apărut luni, publicaţia condusă de Ortiz afirmă că banii aflaţi asupra acestuia erau destinaţi unui tratament medical şi fuseseră declaraţi corect oficialităţilor mexicane.

Secretara pentru turism a metropolei Ciudad de Mexico, Paola Felix, a demisionat după ce a apărut în presă informaţia că a fost reţinută pe un aeroport din Guatemala, când mergea la aceeaşi nuntă. Ea a respins acuzaţiile că avea asupra sa o sumă mare de bani cash pe care intenţiona să o introducă ilegal în ţară.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat luni presei că nunta lui Nieto “este un subiect scandalos, chiar dacă este un eveniment privat” şi a susţinut că “problemele publice din Mexic sunt tot mai publice şi se ştiu mai multe despre problemele private”. El a promis din 2018, când a preluat mandatul de şef al statului, că va combate ferm corupţia.

Tags: Ciudad de MexicoGuatemalaJuan Francisco Ealy OrtizmexicPablo Gomez AlvarezPaola FelixSantiago NietoUnitatea de Informaţii Financiare (UIF)
Categorii: Știrile zilei