Șeful Volkswagen: Constructorii auto chinezi ar trebui să poată evita taxele vamale investind în UE

Publicat:

Șeful Volkswagen: Constructorii auto chinezi ar trebui să poată evita taxele vamale investind în UE

Directorul general al producătorului auto german Volkswagen a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare ajustarea taxelor vamale planificate împotriva vehiculelor electrice fabricate în China pentru a ține cont de investițiile făcute în Europa, scrie Reuters.

„În loc de tarife punitive, ar trebui să fie vorba despre acordarea reciprocă de credite pentru investiții. Cei care investesc, creează locuri de muncă și lucrează cu companiile locale ar trebui să beneficieze atunci când vine vorba de tarife”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul VW, pentru ziarul de duminică Bild am Sonntag un interviu, potrivit stiripesurse.


Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Uniunea Europeană va continua să impună taxe vamale suplimentare pentru vehiculele electrice fabricate în China, a anunțat vineri executivul UE, chiar și după ce Germania, cea mai mare economie a blocului, și producătorii auto germani le-au respins, expunând o ruptură în cea mai mare dispută comercială cu Beijingul din ultimul deceniu.

Taxele propuse pentru vehiculele electrice construite în China, de până la 45%, ar costa producătorii auto miliarde de dolari în plus pentru a aduce mașinile în blocul comunicat și urmează să fie impuse începând de luna viitoare timp de cinci ani.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Comisia, care supraveghează politica comercială a blocului, a declarat că va contracara ceea ce consideră a fi subvenții chineze nedrepte după o investigație antisubvenții care a durat un an, dar a mai declarat vineri că va continua discuțiile cu Beijingul.

Blume de la VW a declarat pentru Bild am Sonntag că există riscul ca taxei de retorsiune din partea Chinei să afecteze producătorii europeni de automobile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Boicotarea armelor livrate Israelului: o “rușine” pentru Macron, potrivit lui Netanyahu

Boicotarea armelor livrate Israelului: o "rușine" pentru Macron, potrivit lui Netanyahu Benjamin Netanyahu a lansat un atac vehement împotriva apelului lui Emmanuel Macron de a...

Se propune testarea anti-drog a candidații la cele mai importante funcții în stat

Se  propune testarea anti-drog a candidații la cele mai importante funcții în stat Un candidat la funcția de șef al statului propune testarea anti-drog a...

Kamala Harris mărturiseşte că deţine un Glock şi a şi tras cu el

Kamala Harris mărturiseşte că deţine un Glock şi a şi tras cu el Vicepreşedinta SUA şi candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris a dezvăluit luni...

Mai multe servicii la Centrul multifuncțional Călărași

Mai multe servicii la Centrul multifuncțional Călărași Centrul multifuncțional Călărași și-a extins gama serviciilor prestate populației, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Citește și: Peste 100...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.