UPDATE: SEISM puternic în centrul Greciei

Publicat:

UPDATE: Un seism cu magnitudinea 5,9 pe scara Richter s-a produs miercuri în centrul Greciei, a anunţat Institutul de Geodinamică din Atena, relatează agenţia de presă elenă ANA, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, epicentrul seismului a fost localizat la 21 de km sud-vest de oraşul Elassona, în centrul Greciei.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Cutremurul, produs la ora locală 12:16, a fost urmat la trei minute de un al doilea seism cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, având epicentrul la 7 km de Elassona.

Seismul a fost puternic resimţit în prefectura Larissa şi în zona înconjurătoare, în timp ce primarul din Elassona, Nikos Gatas, a declarat că a dispus să se înceapă verificarea clădirilor publice şi municipale pentru eventuale daune.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Un oficial al serviciului de pompieri din Atena a declarat că nu există informaţii privind pagube materiale sau eventuale victime până acum, însă a adăugat: “Colegii mei au simţit cutremurul, a fost puternic”.

Seismologul grec Vassilis Karathanasis a declarat că seismul a fost resimţit în toată Grecia.

Ştire iniţială: Un cutremur puternic a zguduit Grecia în urmă cu câteva minute! Epicentrul seismului a avut loc la o adâncime de 10 km. Până acum, nu există informaţii despre eventuale victime sau daune materiale.

Mişcarea telurică, cu magnitudinea de 5.9 grade pe scara Richter, s-a petrecut la 250 km nord de Atena, în apropiere de localitatea Larissa, anunţă Observatorul Seismologic Elen.

Shallow #earthquake in mainland #Greece ~20 mintutes ago, close to the town of Larissa. Magnitude ML 5.9 according to National Observatory of Athens.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a informat că seismul a avut o magnitudine de 6.9 pe scara Richter şi a fost resimţit în Macedonia de Nord, Kosovo şi Muntenegru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.