Semafoarele și indicatoarele din Chișinău, montate cu iresponsabilitate

Publicat:

Deși, deseori în Capitală străzile sunt reparate și dotate cu semafoare și indicatoare noi, de imaginea de ansamblu de la final, nimeni nu are grijă.

Se pare că autoritățile nu iau în calcul poziționarea spațială a acestora, la ce distanțe sunt amplasate toate una față de alta și cât de vizibile sunt pentru șoferi și pietoni.


Citește și : Ministrul Educației: Grădinițele din R. Moldova ar putea trece la autogestiune

De o asemenea situație avem parte la intersecția străzilor Alexandru cel Bun și Alexandr Pușkin din Capitală, transmite Știri.md,.

Când te apropii de intersecţie, indicatorul trecerii de pietoni e undeva departe, unde sfârşeşte zona care ar trebui să fie trecere şi care are trotuar coborât.

De după ea, din unghiul din care priveşti de la volan, abia se zăreşte indicatorul că te intersectezi cu un drum cu sens unic spre dreapta.

Semaforul fiind pe galben intermitent şi lipsind vreun indicator de dirijare, asta înseamnă că cei de la drumul intersectat trebuie să cedeze din dreapta.

Citește și : Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

Când te apropii de intersecţie, apare de după indicatorul de trecere de pietoni şi cel de acordare a priorităţii. Efectiv îl vezi abia la patru sau cinci metri de intersecţia propriu-zisă. Iar asta înseamnă că într-un accident produs aici, cel de la Alexandru cel Bun va spune pe bună dreptate că vina nu-i aparţine neapărat lui, ci indicatoarelor, care l-au făcut să creează că celălalt, de pe Puşkin, trebuie să-i cedeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accesibilitatea programului de stat ‘Prima Casă Plus’ va fi extinsă

Accesibilitatea programului de stat 'Prima Casă Plus' va fi extinsă Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel,...

Cadavrul unei femei de 52 de ani, depistat în celula unui izolator de detenție

Cadavrul unei femei de 52 de ani, depistat în celula unui izolator de detenție O femeie s-a strangulat chiar în izolator. Cazul a avut în...

Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă

Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă Astăzi, 18 iulie 2024, în sala de protocol a Consiliului Raional Soroca, a avut...

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant Femeile din Căușeni, dar și din raioanele vecine își vor aduce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.