X

Semnal de ALARMĂ – Statul Islamic deţine peste 11.000 de paşapoarte siriene în alb (ziar german)

Autorităţile germane estimează că gruparea Stat Islamic (SI) deţine peste 11.100 de paşapoarte siriene în alb care pot fi folosite, dezvăluie duminică săptămânalul german Bild am Sonntag, citat de AFP.

Anchetatorii au întocmit o listă cu numerele de serie ale acestor paşapoarte în alb şi cu autorităţile emitente, precizează ziarul, citând documente confidenţiale ale poliţiei federale şi Ministerului de Interne.

Paşapoartele furate sunt documente autentice care nu poartă încă numele deţinătorilor. Ele sunt instrumente pentru falsificatori.

În total, serviciile de securitate germane estimează că 18.002 paşapoarte siriene în alb au fost furate din locuri aflate sub controlul guvernului sirian şi mii dintre ele ar fi deţinute de alte grupări decât SI.

“Evoluţiile legate de situaţia refugiaţilor au arătat că organizaţiile teroriste exploatează ocazia de a aduce potenţiali atacatori sau simpatizanţi în Europa şi în Germania fără ca ei să poată fi descoperiţi”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţei federale criminale germane (BKA) pentru Bild am Sonntag.

Membri ai comandoului jihadist care a comis atentatele de la Paris – 130 morţi în noiembrie 2015 – deţineau paşapoarte siriene false.

Cu toate acestea, “paşapoartele false sau modificate sunt folosite cel mai adesea pentru intrări ilegale (în Europa), fără niciun motiv ulterior de a efectua atacuri teroriste”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit unor documente consultate de Bild am Sonntag, aproximativ 8.625 de paşapoarte verificate de autorităţile pentru imigraţie germane în 2016 s-au dovedit a fi false.

Din 2015, Germania a primit peste un milion de solicitanţi de azil, dintre care mulţi sirieni.

Tags: Bild am SonntagBKApaşapoarte siriene falsepolitia federalarazboisiriasolicitanţi de azilStatul Islamic
Categorii: DiasporaSinteze