Semnele neobișnuite ale unui atac de cord nocturn

Publicat:

Semnele neobișnuite ale unui atac de cord nocturn

Atacurile de cord pot apărea oricând, dar semnele mai puțin cunoscute pot fi observate în picioare, pe timp de noapte. Dacă știm să le evaluăm, putem scăpa de multe neplăceri.

Atacurile de cord sunt o amenințare serioasă și pot avea, adesea, consecințe severe. Deși multe persoane cunosc simptomele tipice, cum ar fi durerea în piept și dificultatea de a respira, unele semne ale arterelor inimii blocate sunt mai puțin comune și pot fi vizibile în picioare, pe timp de noapte, potrivit thehealthsite.com


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Atacurile de cord nocturne, cunoscute și sub numele de „infarcte miocardice nocturne”, se întâmplă când indivizii dorm și pot fi foarte periculoase, deoarece simptomele ar putea trece neobservate, iar ajutorul medical nu mai poate salva pacientul. Există mai mulți factori care contribuie la această afecțiune care pune viața în pericol.

Semnalele pe care ni le dau picioarele

Disconfort. Dacă simțiți vreodată un disconfort neobișnuit și durere care persistă mai mult de două zile în picioare, mai ales pe timp de noapte, considerați acest lucru ca un semn că inima voastră poate avea un blocaj și vă dă semnale de avertizare despre un atac de cord iminent. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza circulației slabe a sângelui.

Picioare reci. Un alt semn neobișnuit este prezența picioarelor și tălpilor reci pe timp de noapte. Fluxul redus de sânge datorat arterelor blocate poate face ca picioarele să fie reci. Dacă această răceală este persistentă și nu este legată de factori externi, poate indica probleme cu arterele inimii.

Umflături. Umflarea picioarelor sau a gleznelor poate semnala mai multe probleme de sănătate, inclusiv artere blocate. Dacă umflarea crește pe timp de noapte sau după o activitate fizică, combinată cu alte simptome, necesită evaluare medicală.

Schimbarea culorii pielii. Schimbările de culoare ale pielii pe picioare, cum ar fi albastru sau palid, pot indica, de asemenea, o circulație slabă din cauza arterelor blocate.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amorțeală inexplicabilă sau senzație de furnicături. Arterele inimii blocate pot provoca amorțeală pe timp de noapte sau furnicături la nivelul tălpilor și picioarelor. Această senzație de „înțepătură” este cauzată de limitarea fluxului sanguin nervos.

Sindromul picioarelor nelinistite. Acest sindromc reează un impuls de a mişca picioarele şi o senzație de disconfort, adesea agravându-se noaptea. RLS persistent are nevoie de un control medical.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben După mai multe zile de foc, urmează ploi, furtuni și grindină. A fost emisă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.