Senatorii republicani sunt nemulțumiți de alesul lui Trump la Federal Reserve

Publicat:

Mai mulţi senatori republicani s-au arătat miercuri profund preocupaţi de candidatura lui Stephen Moore, pe care preşedintele american, Donald Trump, doreşte să îl numească în postul de guvernator al Federal Reserve (Fed), punând serios în pericol eventuala sa confirmare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cinci senatori republicani au declarat pentru AFP că văd grave probleme în această candidatură, în timp ce alţi doi membri ai camerei superioare a Congresului şi-au exprimat deja public îngrijorarea în ultimele zile.


Citește și: Venezuela dă în clocot! Guaido îndeamnă la grevă generală, Maduro anunță pedepsirea trădătorilor

Chiar dacă republicanii dispun de majoritate în Senat, cu 53 de voturi din totalul de 100, ei îşi pot permite numai trei defecţiuni, dacă toţi democraţii votează împotrivă. Senatul are puterea de a confirma sau respinge propunerile înainte de preşedintele SUA.

Economist, comentator cu orientare conservatoare şi amator de provocări, Stephen Moore, 59 de ani, a fost consilier al republicanului Donald Trump în timpul campaniei pentru prezidenţiale. De câteva zile se află însă în centrul atenţiei pentru unele luări de poziţie, în special cu privire la femei.

În 2014, el a publicat un articol de opinie în care a avertizat împotriva unor salarii mai mari plătite femeilor în comparaţie cu bărbaţii, fiind de părere că aceasta ar avea un impact negativ asupra “stabilităţii familiale”.

“Sunt în tabăra NU”, a declarat pentru AFP senatoarea republicană Joni Ernst.

Tot din partea republicanilor, Susan Collins a refuzat să se pronunţe categoric în acest stadiu, dar a calificat unele din articolele lui Stephen Moore ca fiind “scandaloase”. “Sunt îngrijorată să ştiu dacă respectă independenţa Federal Reserve”, a adăugat ea.

Sub acoperirea anonimatului, un senator republican a afirmat că Stephen Moore “nu va fi numit” oficial de Donald Trump, ţinând cont de controversa în cauză.

Citește și: Profesorii din Florida vor intra înarmați în clase

Luni, Casa Albă a luat distanţă, anunţând că va analiza controversatele articole.

Dacă a declarat că regretă unele din articolele sale, Stephen Moore i-a îndemnat pe criticii săi să se concentreze asupra poziţiilor sale economice.

Herman Cain, un alt candidat controversat al lui Donald Trump pentru Fed, şi-a retras candidatura în urmă cu o săptămână, după ce mai mulţi senatori republicani şi-au exprimat intenţia de a bloca numirea lui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cazuri de utilizare a resurselor administrative de PAS și BP Victoria în raionul Orhei, consemnate în raportul Promo-Lex. A făcut agitație și biserica

Cazuri de utilizare a resurselor administrative de PAS și BP Victoria în raionul Orhei, consemnate în raportul Promo-Lex. A făcut agitație în biserică Asociația Obștească...

Germania îl va primi pe Biden cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare

Germania îl va primi pe Biden cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare Germania îl va primi pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu cele mai...

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea în Moldova va fi instabilă,...

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.