Senatorul democrat american Chris Murphy cere examinarea cotei deţinute din Twitter de un conglomerat saudit

Publicat:

Senatorul democrat american Chris Murphy a afirmat luni că vrea o evaluare sub aspectul securităţii naţionale a SUA a cotei deţinute de un conglomerat saudit din compania Twitter Inc, după recenta preluare a acesteia din urmă de către Elon Musk, relatează Reuters, potrivit agerpres

Murphy a precizat că cere Comisiei pentru investiţii străine în Statele Unite (CFIUS) – care examinează achiziţiile de companii americane de către cumpărători străini – “să desfăşoare o anchetă asupra implicaţiilor de securitate naţionale ale achiziţiei Twitter de către Arabia Saudită”.


Citește și : Xi Jinping dă asigurări că ‘prietenia’ dintre China şi Rusia are ‘perspective largi’ de dezvoltare

Cea mai mare parte a străinilor care vor să intre în posesia unor cote chiar nemajoritare din companii americane trebuie să ceară aprobarea CFIUS, un influent organism administrat de Departamentul trezoreriei care analizează tranzacţiile sub aspectul preocupărilor de securitate şi le poate bloca.

Vineri, Kingdom Holding Company din regatul saudit şi biroul privat al prinţului Alwaleed bin Talal au menţionat că vor păstra acţiunile Twitter deţinute în valoare estimată de 1,89 miliarde de dolari SUA, conform unui anunţ transmis pe Twitter de prinţ.

Fondul Suveran al Arabiei Saudite, prezidat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, deţine 16,9% din Kingdom Holding, fondat de Alwaleed.

“Ar trebui să ne îngrijoreze că saudiţii, care au un interes clar în a reprima discursul politic şi a influenţa politica SUA, sunt acum al doilea principal acţionar al unei platforme majore de social media”, a scris Murphy pe Twitter.

“Este evident că este vorba de o chestiune de securitate naţională şi CFIUS trebuie să facă o evaluare”, a subliniat senatorul democrat.

Ambasada saudită la Washington, Twitter şi un purtător de cuvânt al Trezoreriei SUA nu răspunseseră luni la solicitarea de comentarii a Reuters.

Citește și : Victoria lui Lula în alegerile din Brazilia, salutată în întreaga lume

 

Elon Musk a preluat joi controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată până în prezent că prin modul său de moderare a conţinuturilor cenzurează anumite opinii şi care i-a suspendat contul lui Donald Trump. Totuşi, pentru a-şi asigura furnizorii de publicitate, ce asigură veniturile Twitter, Musk a promis că această platformă va avea un ”consiliu de moderare a conţinuturilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.