X

Senatorul democrat american Al Franken a DEMISIONAT în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Senatorul democrat Al Franken şi-a anunţat joi demisia, la o zi după ce majoritatea colegilor săi democraţi din Senat i-au cerut să demisioneze în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate împotriva lui de mai multe femei, relatează Reuters, conform agerpres .

‘Ştiu în inima mea că nimic din ceea ce am făcut în calitate de senator – absolut nimic – nu a dezonorat această instituţie’, a declarat Al Franken de la tribuna Senatului.

‘Cu toate acestea, astăzi anunţ că în următoarele săptămâni, voi demisiona din funcţia de membru al Senatului Statelor Unite’, a mai spus el.

Citește și : Recep Tayyip Erdogan dorește atenuarea diferendelor istorice între Turcia și Grecia

Cel puţin 10 senatori democraţi i-au cerut miercuri colegului lor Al Franken să demisioneze din Senat, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de comportament şi de gesturi deplasate în urmă cu câţiva ani.

Franken, în vârstă de 66 de ani, senator de Minnesota, şi-a cerut scuze pentru majoritatea acestor incidente şi a afirma că va coopera la o anchetă a comisiei de etică din Senat în legătură cu comportamentul său.

Mai mulţi politicieni importanţi au fost acuzaţi în ultimele luni de hărţuire sexuală, între care şi candidatul republicat pentru Senat Roy Moore şi reprezentantul democrat John Conyers, care a demisionat marţi. Ambii au respins acuzaţiile care li se aduc.

Tags: Al Frankendemisiahartuire sexualasenat
Categorii: Știrile zilei