Senatul american a început dezbaterile de fond pentru destituirea lui Trump

Publicat:

Donald Trump a încercat să ”trişeze” pentru a obţine un al doilea mandat la Casa Albă, a acuzat miercuri procurorul şef Adam Schiff, deschizând dezbaterile de fond în procesul pentru destituirea preşedintelui american, relatează AFP, potrivit agerpres.

El a ”solicitat o ingerinţă străină în alegerile noastre (…) pentru a-şi îmbunătăţi şansele” de realegere în timpul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, a declarat alesul democrat al Camerei Reprezentanţilor în faţa sutelor de senatori care îl vor judeca pe miliardarul republican.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Donald Trump a ” exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru ca aceasta să anunţe anchete” care îi puteau fi de folos şi una dintre acestea avea ca scop să-l ”elimine” pe unul dintre potenţialii săi rivali, Joe Biden, a continuat fostul procuror care a supervizat ancheta Camerei împotriva preşedintelui.

”Preşedintele a îngheţat sute de milioane de dolari reprezentând ajutor militar pentru un aliat strategic în război cu Rusia pentru a obţine un ajutor extern în alegerea sa. Cu alte cuvinte pentru a înşela”, a adăugat procurorul şef, referindu-se la un pachet de aproape 400 de milioane de dolari alocaţi de Congresul american pentru a ajuta Kievul în eforturile sale militare şi pe care preşedintele l-a blocat în această vară.

Adam Schiff l-a acuzat, de asemenea, pe fostul magnat imobiliar că, după ce aceste acţiuni au fost făcute publice, el ”şi-a folosit influenţa pentru a împiedica ancheta” Congresului.

Amintindu-le senatorilor de jurământul lor de imparţialitate, Adam Schiff le-a solicitat acestora ”să ţină cont de elementele materiale fără să se gândească la apartenenţa lor politică, la votul lor la ultimele sau la următoarele alegeri”.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Adam Schiff a declarat în ajun, în timpul unei primei zile de audiere dedicată stabilirii cadrului procesului, că preşedintele ”merită să fie demis”.

Totuşi, această ipoteză pare puţin probabilă: Constituţia Statelor Unite prevede o majoritate de două treimi din rândul senatorilor (67 de voturi) pentru a declara un preşedinte vinovat. Cu toate acestea, cei 53 de republicani ai camerei superioare a Congresului sunt în prezent uniţi în jurul preşedintelui.

Donald Trump este al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi doar al treilea, după Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1988, împotriva căruia Congresul a declanşat procedura de impeachment. Richard Nixon a fost aproape de această situaţie, pe care a evitat-o demisionând în 1974. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.