X

Senatul american l-a confirmat pe David Bernhardt la șefia Departamentului Internelor

Senatul american l-a confirmat pe David Bernhardt, fost lobbyist în domeniul energiei, pentru funcţia de secretar al internelor, în pofida îngrijorărilor unor senatori din ambele partide privind planurile acestuia de extindere considerabilă a forajului marin, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Senatul, controlat de republicani, a aprobat joi numirea lui Bernhardt cu 56 de voturi pentru şi 41 împotrivă, în favoarea acestuia votând şi unii democraţi.

Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

David Bernhardt, în vârstă de 49 de ani, a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump în februarie pentru a-l înlocui pe Ryan Zinke, demisionat la sfârşitul anului trecut pe fondul unor critici privind cheltuielile sale excesive.

Se aşteaptă ca Bernhardt, fost lobbyist în domeniul petrolier, să continue măsurile de impulsionare a producţiei de petrol, gaze naturale şi cărbuni.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

Departamentul Internelor, cu peste 70.000 de angajaţi, este responsabil mai ales cu managementul şi conservarea terenurilor federale şi resurselor naturale.

Tags: cărbuniDavid BernhardtDepartamentul Internelorgaze naturalepetrolsenatSUA
Categorii: Știrile zilei