Senatul american respinge două proiecte de reformă a imigraţiei

Publicat:

Senatul Statelor Unite a votat joi împotriva a două proiecte de reformă a imigraţiei, afectând în continuare soarta aşa-numiţilor “Dreamers” (Visători) care sunt temporar protejaţi până la 5 martie, data limită pentru Congres de a ajunge la o soluţie durabilă la această problemă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această lipsă de consens privind imigraţia continuă să ameninţe aceste persoane sosite ilegal în Statele Unite când erau copii, având un statut precar după ce preşedintele Donald Trump a abrogat decretul “DACA” (Deferred Action for Childhood Arrival) al lui Barack Obama, care le proteja împotriva expulzării.


Citeşte şi: Gemenii terorişti. Un profesor şi fratele lui, acuzaţi de fabricarea unei bombe la New York

Senatul a respins mai întâi un text bipartizan ce deschidea calea naturalizării pentru “Dreamers”, apoi a votat mai ferm împotriva unui proiect susţinut de Donald Trump.

Casa Albă a ameninţat mai înainte în timpul zilei că se va opune prin veto acordului bipartizan, văzut de unii ca fiind cea mai bună şansă de a ajunge la o reformă a imigraţiei, dacă Senatul reuşeşte să cadă de acord.

Senatul a votat pentru acest text cu 54 de voturi contra 45, dar nu a reuşit să atingă pragul majorităţii calificate (60 de voturi din 100 necesare).

Senatul a respins apoi proiectul susţinut de Donald Trump, cu numai 39 de voturi pentru, în timp ce 14 republicani au decis să voteze cu democraţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.