Senatul din Franţa a votat dublarea concediului paternal de la 14 la 28 de zile

Publicat:

Senatul din Franţa a votat vineri noapte cu o majoritate covârşitoare dublarea concediului paternal pentru noii taţi, de la 14 la 28 de zile, inclusiv şapte zile libere obligatorii, potrivit DPA, scrie agerpres.

Această măsură esenţială a bugetului de securitate socială pe 2021 a trecut cu 341 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere.


Citește și : Google, amendată în Turcia cu 25 milioane de dolari pentru abuz de publicitate online

Măsura, descrisă înainte de vot de secretarul de stat pentru protecţia copilului Adrien Taquet ca fiind o “reformă istorică”, ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, conform AFP.

Senatul va încheia sâmbătă examinarea restului bugetului de securitate socială şi ar urma să îşi exprime marţi votul asupra întregului pachet.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat în septembrie că măsura este “în primul rând una în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi”.

“Când un copil vine pe lume, nu există niciun motiv pentru care doar mama să aibă grijă de el”, a spus el atunci.

Citește și : Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump

Este important să existe o împărţire mai echitabilă a sarcinilor “din prima zi”, a mai afirmat Macron, adăugând că egalitatea între sexe “este marea cauză a mandatului meu de cinci ani şi continuăm să face progrese”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.