X

Senatul francez cere guvernului să întărească ajutorul pentru Ucraina, în special militar

Senatul francez a adoptat marţi, cu o foarte largă majoritate, o rezoluţie ce reafirmă sprijinul pentru Ucraina şi cere guvernului Franţei să întărească ajutorul furnizat, “în special livrările de arme”, informează AFP, potrivit agerpres

La mai puţin de o săptămână după un discurs susţinut în Camera Superioară a Parlamentului francez de către preşedintele Parlamentului ucrainean Ruslan Stefanciuk, rezoluţia a primit 324 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

Prin acest text, Senatul francez, majoritar de dreapta, îndeamnă executivul, “alături de partenerii săi europeni, să continue şi să întărească în special livrările de arme către Ucraina”.

“Tancurile, rachetele, sistemele de apărare sol-aer şi avioanele trebuie trimise acum”, a afirmat în Senat preşedintele grupului Independenţii, Claude Malhuret, care a propus textul.

Preşedintele grupului ecologist, Guillaume Gontard, a cerut “solemn preşedintelui Republicii (franceze) să livreze câteva tancuri Leclerc Ucrainei”.

La rândul său, comunistul Pierre Laurent a deplâns faptul că rezoluţia nu propune “decât un singur drum, escaladarea militară”. “De fapt, ea dă undă verde depăşirii viitoare a tuturor liniilor roşii”, a adăugat el.

Rusia a declanşat pe 24 februarie anul trecut o invazie în Ucraina în ceea ce ea numeşte “operaţiune militară specială” cu scopul declarat al “demilitarizării” şi “denazificării” acestei ţări vecine, dar Kievul şi Occidentul o consideră drept agresiune neprovocată şi nejustificată.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

Tags: armeRuslan Stefanciuksenatucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina