X

Senatul francez INTERZICE pseudo ‘terapiile de conversie’

Senatul francez, majoritar de dreapta, a votat marţi cu o largă majoritate în favoarea interzicerii pseudo “terapiilor de conversie”, practici menite să le impună heterosexualitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgen (LGBT), informează AFP, potrivit agerpres.

Camera superioară a Parlamentului francez a adoptat în primă lectură, după Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului, cu câteva modificări, o propunere de lege ce prevede un delict specific împotriva aşa-zişilor “terapeuţi” sau clerici care pretind “să vindece” persoanele homosexuale.

Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Astfel, 305 de senatori francezi s-au pronunţat în favoarea proiectului de lege, şi numai 28 au fost împotrivă, toţi din partea grupului conservator Republicanii. În cadrul Adunării Naţionale, proiectul a fost adoptat în unanimitate.

Deputaţi şi senatori vor încerca acum să se pună de acord asupra unei versiuni comune a textului, în cadrul unei comisii mixte paritare. În caz de eşec, Adunarea Naţională va avea ultimul cuvânt.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Potrivit proiectului de lege, “practicile, comportamentele sau afirmaţiile repetate menite să modifice sau să reprime orientarea sexuală sau identitatea de gen adevărată sau presupusă a unei persoane, şi care au drept efect o alterare a sănătăţii psihice sau mentale, sunt pedepsite cu doi ani de închisoare şi 30.000 de euro amendă”.

Alte ţări au interzis deja aceste practici: în Europa, Malta şi Germania, precum şi mai multe provincii din Spania, iar în Canada un proiect de lege care le interzice a fost adoptat pe 1 decembrie de camera inferioară a Parlamentului.

Tags: Adunarea NaţionalăbisexualefrantagayheterosexualilesbieneLGBTsenatterapii de conversietransgen
Categorii: Diaspora