Senatul spaniol a aprobat bugetul pentru 2021, o victorie crucială pentru guvernul Pedro Sanchez

Publicat:

Senatul spaniol a aprobat bugetul pentru 2021 în această săptămână, o victorie crucială pentru coaliţia guvernamentală de stânga condusă de prim-ministrul Pedro Sanchez, informează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Senatul a aprobat marţi noapte planurile bugetare ale lui Sanchez, cu 145 de voturi pentru şi 118 împotrivă.


Citește și : Marocul a semnat cu Israelul declaraţia de relaţii diplomatice

Spania are acum “cel mai social buget din istorie pentru a depăşi cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani”, a scris Sanchez marţi noapte pe Twitter.

Noul buget prevede taxe mai mari pentru cei bogaţi şi cheltuieli sociale record de 239 miliarde de euro (291 miliarde dolari), în vederea atenuării efectelor crizei coronavirusului.

Cheltuielile pentru sectorul sănătăţii au crescut cu 75%, la 3,14 miliarde de euro.

Bugetul prevede venituri de 27 miliarde de euro în ajutor nerambursabil de la Uniunea Europeană. Per total, Spania va primi aproximativ 140 miliarde de euro din pachetul UE în următorii ani, jumătate din sumă în granturi directe.

Votul pentru buget este văzut ca fiind cheia supravieţuirii coaliţiei de stânga dintre socialiştii lui Sanchez şi formaţiunea Unidas Podemos, primul guvern de coaliţie al Spaniei, care conduce de la începutul anului 2020.

Citește și : Fiul unor imigranţi mexicani va prelua locul lăsat liber de Kamala Harris în Senatul american

În ultimii trei ani, Spania a fost guvernată conform bugetului aprobat în 2017 de guvernul conservator al prim-ministrului de atunci Mariano Rajoy, răsturnat ulterior printr-o moţiune de cenzură.

Criticii de dreapta se plâng acum că Sanchez a făcut concesii prea mari în bugetul său, pentru a se asigura de voturile partidelor regionale separatiste din Catalonia şi Ţara Bascilor, punând astfel în pericol unitatea Spaniei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.