Sentinţa în cazul afirmaţiilor controversate ale lui Zemmour despre migranţii minori neînsoţiţi va fi pronunţată luni

Publicat:

Polemistul de extremă dreaptă şi candidat la alegerile prezidenţiale în Franţa, Eric Zemmour, judecat în absenţă în noiembrie pentru instigare la ură împotriva unor migranţi minori neînsoţiţi, urmează să afle luni decizia instanţei în ceea ce îl priveşte, relatează sâmbătă AFP, potrivit agerpres

Eric Zemmour, împotriva căruia a fost cerută aplicarea unei amenzi, nu va fi prezent la tribunalul corecţional din Paris la citirea sentinţei, a precizat avocatul său, Olivier Pardo.


Citește și :  Islanda va înăspri din nou restricţiile, pe fondul creşterii numărului de contaminări

Urmărit deja penal în mai multe rânduri pentru insultă rasială, instigare la ură şi contestare a crimei împotriva umanităţii, scriitorul şi jurnalistul francez este citat de această dată să compară în faţa parchetului pentru afirmaţii cu privire la migranţi minori neînsoţiţi, făcute în 29 septembrie 2020 în emisiunea ‘Face a l’info’ pe canalul CNews.

“Ei nu au nimic de făcut aici, sunt hoţi, asasini, violatori, asta este tot ceea ce sunt, trebuie trimişi înapoi şi nu trebuie nici măcar să vină”, afirmase el în emisiunea respectivă.

“Este o invazie permanentă”, “este o problemă a politicii de imigrare”, vociferase el apoi în cursul unei dezbateri consacraţi minorilor neînsoţiţi, după un atentat în faţa fostului sediu al publicaţiei Charlie Hebdo.

În cursul audierii din 17 noiembrie, la care polemistul a evitat să se prezinte, parchetul considerase că “afirmaţiile sale răutăcioase, ultragioase” demonstrează o “respingere violentă” şi o “detestare” a imigranţilor.

“Limitele libertăţii de expresie au fost depăşite”, apreciase reprezentanta Ministerului Public, cerând împotriva lui Eric Zemmour o condamnare la plata unei amenzi de 10.000 de euro.

Amenda cerută – 100 de zile amendate cu 100 de euro – se poate transforma în închisoare în caz de neachitare.

Circa 30 de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care SOS Rasism, Liga drepturilor omului (LDH) şi Licra.

Citește și : Lituania nu va prelungi starea de urgenţă; Afluxul de migranţi dinspre Belarus s-a oprit

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, 63 de ani, constrâns la jumătatea lunii septembrie să părăsească CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au atras în ultimii zece ani 15 urmăriri penale.

Achitat în mai multe rânduri, el a fost condamnat de două ori pentru instigare la ură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.