Separatiştii din sudul Yemenului se retrag din consultările referitoare la implementarea Acordului de la Riad

Publicat:

Separatiştii din sudul Yemenului şi-au suspendat participarea la consultările cu privire la implementarea acordului de împărţire a puterii în sudul ţării, cunoscut sub numele de “Acordul de la Riad”, a anunţat marţi Consiliului de Tranziţie din Sud (STC), transmite Reuters , scrie agerpres.

Arabia Saudită încearcă să pună în aplicare acordul, propus pentru prima dată în noiembrie, pentru a pune capăt conflictului dintre separatişti şi guvernul yemenit susţinut de saudiţi.


Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

Guvernul şi separatiştii şi STC, care sunt sprijiniţi de de Emiratele Arabe Unite, sunt principalele forţe yemenite într-o coaliţie condusă de Arabia Saudită care luptă cu mişcarea Houthi susţinută de Iran, rebeli care au alungat guvernul din capitala Sanaa în urmă cu cinci ani.

Aliaţii yemeniţi se află în impas din august anul trecut, atunci când STC a preluat controlul asupra oraşului-port Aden, sediul temporar al guvernului.

Acordul de la Riad a întâmpinat multe piedici şi nu a fost niciodată pus în aplicare, dar Arabia Saudită a dat un nou impuls în iulie pentru a revigora procesul.

Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

STC a prezentat şapte motive ale decizie privind retragerea, printre care prăbuşirea serviciilor publice în sud şi escaladarea militară de către forţele guvernamentale în provincia Abyan.

Războiul din Yemen a adus milioane de oameni foarte aproape pragul înfometării, criză care a generat cea mai extinsă reacţie umanitară la nivel mondial.

Disputele din cadrul taberei anti-Houthi întârzie eforturile ONU de a negocia o încetare a focului în conflictul mai larg care afectează Yemenul.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.