X

Separatiştii pro-ruşi anunţă că 300 de persoane au părăsit Mariupol printr-un coridor umanitar

Separatiştii pro-ruşi afirmă că primele 300 de persoane au părăsit oraşul Mariupol, asediat în sud-estul Ucrainei, în timpul unei noi încercări de încetare a focului duminică, relatează DPA, potrivit agerpres.  

Informaţia nu a putut fi verificată, iar oficialii ucraineni nu au furnizat încă nicio cifră.

Citește și : Peste 200 de copii evacuaţi de la un orfelinat din Zaporojie au sosit în Liov

Armatele ucraineană şi rusă au convenit să întrerupă ostilităţile în zonă şi să deschidă un coridor umanitar pentru a permite locuitorilor să plece cu autobuze speciale sau cu propriile vehicule.

Un efort similar în oraş a fost zădărnicit sâmbătă, când forţele ruseşti au reluat bombardamentele, potrivit părţii ucrainene.

Mariupol este un oraş-port strategic situat în regiunea Doneţk, părţi ale sale aflându-se sub controlul separatiştilor susţinuţi de Moscova şi forţele ruse.

Citește și : Autorităţile din Mariupol anunţă o nouă încercare de evacuare a circa 400.000 de locuitori blocaţi în încercuirea forţelor ruse

Cucerirea Mariupolului ar fi o victorie semnificativă pentru Moscova, deoarece militarii ruşi s-ar putea alătura colegilor lor din alte părţi din Doneţk şi din Peninsula Crimeea.

Tags: crimeeaDoneţkMariupolmoscova
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina