Separatiştii proruşi au pus stăpânire pe zeci de oraşe din Donbas

Publicat:

Separatiştii proruşi din provincia Donbas, din estul Ucrainei, au dat asigurări marţi că au preluat controlul asupra a 29 de localităţi dominate până acum de armata ucraineană şi au denunţat atacurile cu artilerie ale forţelor Kievului asupra oraşului Gorlovka, din regiunea Doneţk, în urma cărora 16 civili au fost răniţi, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Un număr de 29 de localităţi populate, controlate anterior de armata ucraineană, au fost eliberate astăzi (marţi)”, a transmis sediul teritorial de apărare a autoproclamatei republici populare Doneţk, potrivit Interfax.


Citeşte şi: Peste 100 de civili şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina – Black News

În ultimele trei zile, miliţiile proruse au preluat controlul a 12 localităţi, a declarat liderul militar separatist din Doneţk.

Potrivit rebelilor proruşi, susţinuţi de forţele armate ruse, “sunt implementate blocade în Mariupol (sud) şi Volnovaha”, în regiunea Doneţk.

Totodată, separatiştii proruşi din regiunea Doneţk, au declarat, potrivit dpa, că vor să creeze două “coridoare umanitare” pentru ca locuitorii din Mariupol (sud-est) să poată părăsi oraşul. Oamenii au termen până miercuri să plece din oraş, a declarat un purtător de cuvânt al insurgenţilor din regiunea Doneţk, Eduard Basurin, citat de Interfax.

“Garantăm siguranţa transferului pe ambele sensuri de-a lungul autostrăzii care face legătura cu regiunea Zaporojie şi teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus el, adăugând că trupele ruse vor oferi asistenţă.

Citeşte şi: Ucraina şi Rusia raportează pierderi semnificative în rândurile inamicului – Black News

Liderul autoproclamatei republici Doneţk, Denis Puşilin, a dat asigurări că forţele sale “au avansat mai repede decât calendarul” stabilit.

La rîndul său, primarul oraşului Gorlovka, Ivan Prihodko, a declarat, potrivit Interfax, că 16 civili au fost răniţi într-un atac cu artilerie realizat de armata ucraineană şi că 35 de elemente de infrastructură din oraş au fost distruse, inclusiv instituţii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.