X

Separatistul Ignatiev acuză Chișinăul: În Transnistria vin parașutiști ciudați, nu vorbesc în limba moldovenească, dar în română

Separatistul Ignatiev acuză Chișinăul: În Transnistria vin parașutiști ciudați, nu vorbesc în limba moldovenească, dar în română

Separatistul Ignatiev, acuză Chișinăul de militarizare. ,,Este o cale de escaladare, o cale de tensiune nu poate fi exclusă.” Oamenii din Transnistria cetățenii noștri, locuitorii din Transnistria, spun că în grădinile lor, dau peste niște grupuri de militari, parașutiști ciudați, care nu vorbesc limba moldovenească dar limba română.  O situație foarte ciudată, aș spune chiar nesănătoasă”, a spus Ignatiev. ria.ru cu referire la postul de televiziune transnistrean TSV.

Totodată, el este nemulțumit că la o întâlnire în format „1+1” de la Bender, care a avut loc pe 17 mai, a discutat problema militarizării cu viceprim-ministrul pentru Reintegrarea Moldovei Oleg Serebrian.

Potrivit acestuia, Moldova neutră a desfășurat anul trecut 18 exerciții militare cu țări NATO și nici unul cu contingente de menținere a păcii în ultimii 11 ani. „L-am întrebat pe reprezentantul politic al Moldovei de ce nu își îndeplinesc obligațiile ca țară participantă la o operațiune de menținere a păcii și de ce se militarizează, sincer, nu am auzit un răspuns clar.  Se presupune că unele țări din UE cheltuiesc un procent mare din PIB pentru apărare, în timp ce Moldova cheltuiește un procent mic”, a menționat Ignatiev.

Amintim că, pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, care este cetățean al Ucrainei și este bănuit de către autoritățile de la Kiev de „trădare de patrie”, „încălcarea integrității teritoriale” și „cooperarea cu statul agresor – Federația Rusă”, a fost anunțat în căutare de organele de drept din țara vecină.

Tags: acuză ChișinăulSeparatistul Ignatiev
Categorii: PoliticăȘtirile zilei