Serbia a început construcţia unei fabrici care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm

Publicat:

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a inaugurat joi lucrările de construcţie a unei uzine care va produce vaccinul chinezesc anti-COVID-19 Sinopharm în Serbia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Noua fabrică, amplasată la Zemun, o suburbie a capitalei Belgrad, va fi realizată printr-o investiţie comună a Serbiei, Chinei şi Emiratelor Arabe Unite, în valoare de circa 30 de milioane de euro.


Citește și : Merkel spune că va pleca din postul de cancelar având conştiinţa curată

Prevăzută să devină operaţională în primul trimestru al anului viitor, această unitate va produce circa trei milioane de doze de vaccin pe lună.

“Sunt mândru, întrucât Serbia, în cooperare cu China şi Emiratele Arabe Unite va dispune de o uzină care va putea să furnizeze vaccinuri ţărilor din regiune şi Europei”, a declarat Aleksandar Vucic.

În luna ianuarie, Serbia a început să producă la un laborator din Belgrad şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Obişnuită să manevreze între influenţele rivale din Est şi Vest, Serbia a cumpărat milioane de vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti, ruseşti şi occidentale.

Citește și : Premierul spaniol Pedro Sanchez promite înăsprirea pedepselor pentru a preveni delictele de ură

Această ţară din Balcani care numără circa şapte milioane de locuitori a lansat iniţial o campanie de vaccinare anti-COVID-19 rapidă, care însă între timp a încetinit. Puţin mai mult de jumătate dintre adulţii sârbi au fost până în prezent vaccinaţi.

În prezent Serbia se confruntă din nou cu o înmulţire a infectărilor, miercuri înregistrând peste 5.000 de noi cazuri de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.