Serbia a luat patentul rusesc de vaccin și începe producția în luna mai

Publicat:

Serbia va începe producţia vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V, dezvoltat de Rusia, la data de 20 mai, potrivit unui acord semnat joi între cele două state, transmite dpa, potrivit agerpres.

Acordul a fost semnat de ministrul rus al comerţului, Denis Manturov, şi de Nenad Popovic, ministru sârb fără portofoliu.


Citește și: Emiratele Arabe Unite vor investi 10 miliarde de dolari în Israel

Potrivit oficialului sârb, ţara sa va fi a doua, după Rusia, care va produce acest vaccin.

Institutul Torlak, specializat în cercetare în domeniul vaccinurilor şi virusologiei, va obţine licenţa pentru producerea vaccinului Sputnik V în Serbia. Un prim ciclu de producţie ar putea furniza 4 milioane de doze.

Serbia utilizează Sputnik V de la începutul anului, în paralel cu vaccinuri produse de companii occidentale şi cu Sinopharm, dezvoltat de China.

Serbia a vaccinat până acum 1,8 milioane de persoane, al doilea bilanţ dintre ţările din Europa, după Marea Britanie. A doua doză a fost deja administrată unui număr de 666.000 de persoane.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) încă analizează vaccinul Sputnik V pentru a decide dacă îi va acorda autorizare de utilizare în Uniunea Europeană.

Tot joi, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va fi prima ţară europeană care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19.

Citește și: UE denunță reforma electorală din Hong Kong și amenință Beijingul cu noi sancțiuni

Un acord pentru construirea unei fabrici cu finanţare din China şi Emiratele Arabe Unite va fi semnat în termen de două săptămâni, a spus şeful statului sârb, aflat într-o vizită la Abu Dhabi.

‘Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie’, a precizat preşedintele la postul naţional de televiziune RTS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.