Serbia amână examenul la matematică pentru admiterea în liceu. Elevii ştiau deja rezolvarea!

Publicat:

Autorităţile din Serbia au decis să amâne pentru joi testul la matematică pentru admiterea la liceu, după ce copii ale acestuia au fost găsite circulând printre elevi înaintea examenului ce urma să aibă loc marţi, a declarat ministrul educaţiei, Mladen Sarcevic, pentru cotidianul Novosti, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Cineva a deschis plicul de rezervă şi a vândut testul la matematică. Nu ştim unde s-a întâmplat, dar poliţia va face o anchetă’, a afirmat ministrul.


Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

Un exemplar al testului, care trebuia să rămână secret până când urma să fie distribuit simultan spre rezolvare celor aproximativ 70.000 de absolvenţi de gimnaziu, a apărut pe reţele sociale, a scris Novosti.

Luni, elevii au dat examen la limba sârbă, iar miercuri sunt programaţi să susţină aşa-numitul test combinat.

Rezultatele la cele trei teste sunt combinate cu notele din ultimii trei din cei opt ani de şcoală, iar media finală este crucială mai ales pentru intrarea la liceele de prestigiu.

Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Nu este clar deocamdată dacă şi celelalte două teste din această săptămână au fost compromise.

În 2013, toate rezultatele au fost anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră cunoscute în avans, autorităţile luând decizia ca elevii să fie admişi la licee doar pe baza notelor din gimnaziu.

Trei angajaţi ai gazetei oficiale, care tipăreşte testele, au fost condamnaţi la până la un an de închisoare pentru furtul şi vânzarea acestora.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

China vrea să impună pedeapsa cu moartea pentru susținătorii înfocați ai „independenței” Taiwanului

China vrea să impună pedeapsa cu moartea pentru susținătorii înfocați ai „independenței” Taiwanului Beijingul crește presiunea în privința „crimei de secesiune”, în timp ce Taipei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.