Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Publicat:

Autorităţile sanitare sârbe au autorizat a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele imunocompromise (cu sistem imunitar slăbit), angajaţii din domeniul sanitar şi orice persoană care a fost vaccinată în urmă cu cel puţin şase luni, a declarat duminică ministrul muncii Darija Kisic Tepavcevic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ţara balcanică se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, cu o medie de peste 900 de cazuri pe zi în ultima săptămână din cauza variantei Delta foarte contagioasă. Până acum, peste 50% din populaţia de aproximativ 7 milioane de locuitori a Serbiei a fost vaccinată.


Citește și : BBC denunţă o ‘atingere la libertatea presei’ după expulzarea uneia dintre corespondetele sale în Rusia

Într-o emisiune live difuzată de televiziunea de stat RTS TV, Darija Kisic Tepavcevic, medic şi ministrul muncii din Serbia, a declarat că autorităţile sanitare vor începe să administreze a treia doză de vaccin persoanelor imunocompromise începând de marţi.

“Cetăţenii care au primit vaccinul anti-COVID-19 cu cel puţin şase luni în urmă pot solicita, de asemenea, să primească a treia doză”, a mai spus Kisic Tepavcevic, care nu a specificat ce vaccin va fi utilizat pentru a treia doză.

Citește și : Primele efecte pozitive ale măsurilor lui Biden: A scăzut numărul copiilor care suferă de foame

Serbia foloseşte în prezent vaccinuri anti-COVID-19 de la patru producători: Pfizer/BioNtech, Sinopharm, AstraZeneca şi Sputnik V.

Până în prezent, în Serbia au fost înregistrate în total 7.167 de decese asociate COVID-19 şi 732.044 de cazuri de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi...

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune...

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: ‘Să tacă armele!’

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: 'Să tacă armele!' Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la oamenii din...

Creșterea capacității de interconectare cu R.Moldova, discutată de premierul Ciolacu cu secretarul american al Energiei

Creșterea capacității de interconectare cu R.Moldova, discutată de premierul Ciolacu cu secretarul american al Energiei Creșterea capacității de interconectare cu Republica Moldova pentru a asigura...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.