X

Serbia intră în al doilea weekend cu restricţii mai stricte

Serbia a anunţat vineri înăsprirea măsurile restrictive împotriva COVID-19 pentru al doilea weekend consecutiv, pe fondul numărului crescut de infecţii de SARS-CoV-2, relatează dpa, potrivit agerpres

Astfel, magazinele, restaurantele şi unităţile de prestări servicii vor trebui să se închidă sâmbătă de la prânz până la 06:00 luni dimineaţă.

Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Doar magazinele alimentare, farmaciile şi staţiile de alimentare cu benzină sunt exceptate de la noile restricţii, a anunţat vineri echipa de criză care gestionează epidemia de COVID-19 în cadrul guvernului de la Belgrad.

Restricţii au fost în vigoare şi în weekendul trecut, dar mai puţin severe, când restaurantelor şi centrelor comerciale li s-a permis să rămână deschise până la ora 14:00 sâmbătă şi duminică.

De mai multe luni, restaurantele din Serbia au voie să-şi servească clienţii până la ora 20:00.

Comerţul cu amănuntul a funcţionat şi el fără restricţii.

Dar numărul de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în ultimele săptămâni în Serbia, determinând acţiuni hotărâte din partea autorităţilor.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

Autorităţile de la Belgrad au raportat vineri 4.071 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, de aproape două ori mai mult decât în urmă cu două săptămâni, când au fost înregistrate 2.518 de contaminări.

De la începutul pandemiei în urmă cu un an, s-au înregistrat 4.525 de decese în Serbia, ţară cu şapte milioane de locuitori, din cauza COVID-19.

Tags: Belgradcovid-19SARS-CoV-2serbia
Categorii: Diaspora