Serbia renunţă la exerciţiile militare din Belarus

Publicat:

Serbia a renunţat să participe la exerciţii militare prevăzute împreună cu Rusia în Belarus, în urma unor presiuni exercitate de către Uniunea Europeană (UE), la care aspiră să adere, a anunţat ministrul sârb al Apărării Aleksandăr Vulin, relatează AFP, conform news.ro.

Serbia, o ţară candidată la aderarea la UE, dar care întreţine relaţii stânse cu Rusia, urma să participe în septembrie la exerciţii comune – ”Fraternitatea slavă 2020” – în Belarus, împreună cu forţe ruse şi belaruse.


Citește și: 900.000 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul

”Ni s-a cerut, cu preţul abandonării viitorului nostru euroepan, să renunţăm la exerciţii militare prevăzute cu Belarusia”, a anunţat miercuri ministrul.

Serbia – neutră în plan militar – a fost supusă unor ”puternice presiuni nemeritate din partea UE” şi şi-a suspendat participarea la exerciţii militare cu toţi partenerii, pe o perioadă de şase luni, a precizat Vulin.

Belgradul şi Minskul întreţin relaţii amicale. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a efectuat o vizită în Serbia în decembrie.

Citește și: Reuniune de urgență UE-Londra privind un proiect de lege controversat

Însă Serbia vrea totodată să adere la UE şi a primit complimente, în august, de la ambasadori occidentali, după ce a susţinut o declaraţie UE în care europenii criticau alegerile prezidenţiale controversate din Belarus.

La manevrele militare urmau să ia parte în total 1.500 de militari, într-un sector situat în apropiere de oraşul Brest, în sud-estul Belarusului, în a doua jumătate a lui septembrie, potriivt Ministerului belarus al Apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.