X

Serbia şi Ungaria redeschid trei puncte de frontieră

Serbia şi Ungaria au convenit să redeschidă trei puncte de frontieră începând de joi dimineaţa pentru a permite accesul lucrătorilor navetişti, informează Reuters, potrivit agerpres., citându-l pe ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare a anunţat acordul pe pagina sa de Facebook, după convorbiri cu ministrul sârb de interne Nebojsa Stefnovic şi cel al integrării, Jadranka Joksimovic.

Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Serbia şi-a închis graniţele în martie pentru a împiedica răspândirea coronavirusului de tip nou, aşa cum au făcut şi alte ţări din regiune, aminteşte Reuters.

Peter Szijjarto a menţionat că măsura anunţată joi le va permite etnicilor maghiari care trăiesc în nordul Serbiei să-şi reia lucrul în Ungaria, după ce închiderea graniţei decisă de ţara vecină, care a dus la oprirea traficului de pasageri, a creat mari probleme companiilor ungare din regiune.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Lucrătorii în agricultură din ambele ţări au putut trece graniţa pe la cele trei puncte redeschise începând cu ora locală 04.00 joi, a precizat ministrul de externe ungar.

Redeschiderea accesului la graniţa cu Serbia vine după un acord bilateral similar între Ungaria şi Austria, care le-a permis lucrătorilor navetişti ungari să traverseze frontiera pe la încă un punct de trecere, pentru a reduce timpul de aşteptare la punctele cele mai aglomerate.

Tags: granitaJadranka JoksimovicNebojsa StefnovicPéter SzijjartoserbiaUngaria
Categorii: Externe