Serbia trimite armata să păzească cu mitraliere o tabără de migranți – VIDEO

Publicat:

Soldaţi sârbi înarmaţi păzesc o tabără de migranţi la frontiera cu Croaţia pentru a împiedica tentativele migranţilor de a trece graniţa către Uniunea Europeană, relatează vineri agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Decizia de a trimite soldaţi să păzească tabăra survine după de preşedintele sârb Aleksandar Vucic a avut o discuţie vinerea trecută cu premierul ungar Viktor Orban, unul dintre adversarii cei mai vocali ai migraţiei ilegale în Europa.


Citeşte şi: Bulgaria îşi redeshide graniţele pentru cetăţenii UE

Tabăra din oraşul Sid, una dintre cele trei tabere de refugiaţi din zonă, găzduieşte 239 migranţi. Ei pot părăsi tabăra numai câte 30 de minute pe zi cu o declaraţie scrisă în care trebuie să menţioneze motivul şi ora deplasării.

Dar se pare să prezenţa soldaţilor nu va descuraja migranţii să-şi continue tentativele de a trece graniţa croată pentru a-şi continua apoi drumul către ţările mai bogate din Vest, precum Germania.

”Voi încerca să trec din nou”, spune Ali Reza, un migrant iranian blocat de doi ani pe teritoriul sârb şi care a încercat în acest timp să treacă graniţa de 10 ori, fiind de fiecare dată întors înapoi de poliţie. ”Vreau să merg în Germania. Serbia este o ţară frumoasă, dar nu are bani”, explică el agenţiei Reuters.

Vezi și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT în Pakistan – VIDEO

Numărul migranţilor care folosesc ruta balcanică pentru a ajunge în vestul Europei a scăzut semnificativ faţă de valul migrator din 2015-2016, când circa un milion de migranţi au folosit această rută.

Totuşi, în prezent circa 9.000 de migranţi, cei mai mulţi din Afganistan, Siria şi Iran, sunt încă blocaţi în Serbia, majoritatea în tabere cum este cea de la Sid şi au loc zilnic tentative de trecere ilegală a graniţei către Ungaria sau Croaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă...

VIDEO – Biden spune că s-a exprimat greşit atunci când a cerut ”ţintirea” lui Trump

Biden spune că s-a exprimat greşit atunci când a cerut ''ţintirea'' lui Trump Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, într-un interviu pentru NBC, că...

Ţările baltice se vor decupla de la reţeaua electrică controlată de Rusia

Ţările baltice se vor decupla de la reţeaua electrică controlată de Rusia Operatorii reţelelor electrice din Estonia, Letonia şi Lituania au semnat un acord vizând...

Diaconescu: Tentativa de asasinat are un rol signifiant în alegerile din SUA, dar nu determinant

Diaconescu: Tentativa de asasinat are un rol signifiant în alegerile din SUA, dar nu determinant Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a vorbit, marți, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.