Serghei Lavrov acuză Ucraina că încearcă să atragă Rusia în conflictul din Donbas

Publicat:

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a acuzat luni pe liderii ucraineni că încearcă să atragă Moscova în conflictul din estul Ucrainei în contextul escaladării ciocnirilor între forţele guvernamentale şi rebelii separatişti în Donbas, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Observăm tentative de a proceda la provocări, de a stârni o reacţie din partea miliţiei (separatiste, n.r.) şi de a atrage Rusia într-un fel de acţiune de luptă”, a declarat luni Lavrov într-un interviu acordat televiziunii publice ruse Rossia-24, citată de TASS.


Citeşte şi: Cea mai cunoscută publicaţie ştiinţifică EXPLICĂ cum vaccinul EVITĂ proteina virală şi de ce – Black News

Rusia a acuzat Ucraina de destabilizarea situaţiei în estul separatist după ce forţele guvernamentale au folosit o dronă Bayraktar TB2 de fabricaţie turcă pentru a lovi o poziţie controlată de separatişti susţinuţi de Moscova săptămâna trecută.

“Da, exacerbarea tensiunilor este pe faţă. Observăm tentative de a crea o situaţie provocatoare, de a provoca un răspuns din partea miliţiei şi de a atrage Rusia într-o acţiune militară”, a declarat Lavrov, conform agenţiilor de presă ruse.

Pe de altă parte, Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) a calificat drept o “provocare” trimiterea USS Mount Whitney – nava amiral a Flotei a 6-a a din Marea Mediterană – în Marea Neagră, pentru operaţiuni comune cu forţe NATO, conform TASS.

“Consider că astfel de acţiuni precum trimiterea USS Mount Whitney în Marea Neagră sunt deschis provocatoare şi clar distructive. Acesta este un factor de destabilizare suplimentar în regiune”, a afirmat luni Kartapolov, într-o declaraţie transmisă mass-media de către serviciul de presă al Comisiei pentru apărare din Dumă.

Citeşte: Directorul unui site de ştiri din Mexic a fost ASASINAT – Black News

“Cu toate acestea, aş dori să reamintesc Occidentului că Rusia este întotdeauna pregătită pentru orice provocare. Ne putem garanta securitatea şi a asigura o protecţie fiabilă tuturor frontierelor noastre, cu atât mai mult în Marea Neagră”, a afirmat parlamentarul rus.

Flota a 6-a US Navy a anunţat luni pe Twitter că nava amiral Mount Whitney se îndreaptă către Marea Neagră pentru operaţiuni comune cu forţe ale NATO. La 30 octombrie, în apele Mării Negre a intrat distrugătorul USS Porter, echipat cu rachete de croazieră, pentru operaţiuni comune cu forţele Alianţei Nord-Atlantice, notează TASS. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.