X

Serghei Lavrov dă asigurări că ajutorul umanitar va fi livrat în Ghouta Orientală

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că ajutorul umanitar va fi livrat în enclava siriană Ghouta Orientală folosind un “coridor umanitar” creat cu ajutorul Rusiei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Lavrov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune la Moscova cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian că acest coridor este destinat evacuării civililor şi livrării de ajutoare.

Citeşte şi: Un înalt oficial britanic dă asigurări românilor din UK: ‘Drepturile vă vor fi respectate!’

La rândul său, ministrul francez a afirmat că este vital ca primul convoi cu ajutoare să ajungă în Ghouta Orientală şi că armistiţiul sprijinit de Rusia în zonă reprezintă un pas înainte însă este nevoie de mai mult.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat un armistiţiu zilnic între orele 09:00 şi 14:00 (07:00 GMT şi 12:00 GMT), precum şi crearea unui ‘coridor umanitar’ pentru a li se permite civililor să părăsească zona, unde bombardamentele forţelor guvernamentale au ucis sute de persoane începând din 18 februarie.

Şeful diplomaţiei franceze a afirmat de asemenea că numai Rusia reuşeşte să pună presiune asupra guvernului sirian pentru a se asigura că noul acord de încetare a focului este respectat.

Citeşte şi: Kremlinul susţine că civilii din Goutha se află la mâna rebelilor sirieni

Tags: armistitiucoridor umanitarGhouta OrientalăJean-Yves Le DrianmoscovarusiaSerghei Lavrovsiria
Categorii: Știrile zilei