Serghei Lavrov critică planurile SUA de a ajuta grupările rebele din Siria

Publicat:

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a criticat planurile SUA de a ajuta grupările rebele din Siria în stabilirea de zone sigure, informează dpa.

Acest lucru ar constitui o piedică în calea preluării controlului asupra zonelor ce se învecinează cu Turcia şi Irak, a declarat Lavrov în timpul conferinţei sale anuale, organizată în mod tradiţional la începutul fiecărui an la Moscova, conform agerpres .


“Anunţul că aceste zone vor fi controlate de grupări conduse de SUA, cu forţe de peste 30.000 de militari, stârneşte îngrijorarea că a început o cursă pentru divizarea Siriei”, a spus Lavrov, citat de dpa.

Citește și : Papa Francisc : Omenirea se află „la limită” în faţa riscului de izbucnire a unui război nuclear

Potrivit lui Lavrov, acţiunile Washingtonului influenţează în mod negativ situaţia din Siria. “Acţiunile pe care le urmărim astăzi arată că SUA nu doresc menţinerea integrităţii teritoriale a Siriei”, a subliniat Lavrov, potrivit agenţiei de presă TASS.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a declarat că sunt tot mai multe suspiciuni legate de legătura pe care SUA o are cu gruparea teroristă Jabat al-Nusra. Lavrov nu a exclus faptul că SUA doar vorbesc despre necesitatea contracarării acestei grupări, în timp ce în realitate o protejează, pentru a o folosi în scopuri proprii, informează agenţia de presă rusă.

Ministrul de externe al Rusiei a subliniat importanţa Congresului de dialog naţional pentru soluţionarea problemei siriene, congres ce va avea loc la sfârşitul lui ianuarie la Soci. Lavrov a precizat că acest congres nu contravine activităţii pentru reglementare a situaţiei din Siria care este desfăşurată de ONU, ci dimpotrivă, este menit să susţină aceste eforturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.