Serghei Şoigu evocă o situaţie tensionată la graniţa dintre Uniunea Statală Rusia-Belarus cu state membre ale NATO

Publicat:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că situaţia la graniţa dintre Uniunea Statală Rusia-Belarus cu state membre ale Alianţei Nord-Atlantice rămâne tensionată, în contextul în care NATO continuă să îşi consolideze prezenţa în regiune, relatează TASS, potrivit agerpres.

“Având în vedere actuala situaţia politică şi militară în regiune, precum şi pe fondul unor noi provocări şi ameninţări, legate în principal de terorismul internaţional, Ministerul Apărării rus consideră că garantarea securităţii militare a Uniunii Statale este o sarcină prioritară”, a subliniat Şoigu.


Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

Alianţa Nord-Atlantică îşi îmbunătăţeşte infrastructura militară, stochează provizii, armament şi echipamente militare în apropierea frontierelor uniunii statale. Segmentul scutului american de apărare antirachetă este în curs de consolidare, iar lansatoarele sale pot fi folosite pentru arme de atac, a spus Şoigu. “Intensitatea exerciţiilor militare ale blocului nu scade, în pofida pandemiei”, a adăugat el.

La rândul său, ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin, a remarcat numărul tot mai mare al exerciţiilor NATO în ţările care se învecinează cu Belarus şi prezenţa crescută a armatei SUA. “În ultimii ani, rotaţia NATO în ţările vecine Belarus a crescut de peste 17 ori, ajungând la 10.000 de soldaţi”, a spus Hrenin”.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Statele Unite, susţinute de aliaţii NATO, au renunţat la tratatele privind rachetele antibalistice (ABM), ”cer deschis” şi privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) şi au refuzat să ratifice versiunea adaptată a Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale din Europa, a spus ministrul apărării din Belarus.

Toate aceste acţiuni vizează “perturbarea securităţii internaţionale şi regionale şi furnizarea unui cadru legal pentru militarizarea continentului european printr-o prezenţă constantă a SUA”, a subliniat Hrenin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.