X

Sergiu Mihov a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Moldova

Sergiu Mihov a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Moldova

Secretarul de stat Sergiu Mihov l-a primit la Ministerul Afacerilor Externe pe ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova, Mohammed Abdulghani M. Khayat, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă prioritățile actuale ale cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi Regatul Arabiei Saudite. S-au propus modalități de intensificare a colaborării comercial-economice și de promovare a exporturilor agricole ale Republicii Moldova pe noi piețe de desfacere. Oficialul moldovean a reiterat interesul Republicii Moldova de aprofundare şi extindere a cooperării sectoriale, dezvoltarea dimensiunii cultural-umanitare, precum și a cadrului juridic bilateral.

De asemenea, s-a realizat un schimb de opinii privind eforturile comunității internaționale de revigorare a procesului de pace în Orientul Mijlociu, amenințările hibride asupra țării noastre,  precum și aranjamentele bilaterale de sprijin reciproc în cadrul organismelor internaționale.

Tags: a avut o întrevederecu ambasadorul Regatului Arabiei Sauditeîn MoldovaSergiu Mihoc
Categorii: Știrile zilei