X

Sergiu Rusu este noul șef adjunct al SPIA

Sergiu Rusu este noul șef adjunct al SPIA

Sergiu Rusu a fost numit joi, 11 iulie, șef al Direcției generale anticorupție a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) și șef adjunct al instituției. Anunțul a fost făcut de reprezentanții SPIA.

Citeşte şi: Sfârşitul unui summit NATO bântuit de vârsta lui Joe Biden – Stiripesurse.md

De asemenea, instituția menționează că numirea acestuia marchează un pas important în fortificarea sistemului afacerilor interne.

Sergiu Rusu este noul șef adjunct al SPIA

„Numirea domnului Sergiu Rusu marchează un pas important în fortificarea sistemului afacerilor interne, având în vedere provocările actuale și necesitatea de a alinia practicile noastre la standardele internaționale. Cu o abordare fermă, domnul Rusu va conduce eforturile de combatere a corupției și de promovare a integrității, contribuind astfel la creșterea încrederii în instituție. Suntem încrezători că leadership-ul și competențele domnului Rusu vor accelera progresele MAI la realizarea reformelor necesare pentru integrarea europeană. Ne angajăm să continuăm consolidarea echipei noastre cu lideri dedicați și competenți, care să-și aducă aportul la modernizarea și eficientizarea a structurilor MAI, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, mai menționează sursa citată.

Sergiu Rusu a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Botanica al Inspectoratului General al Poliției (IGP). precum și alte funcții în cadrul subdiviziunilor MAI.

De asemenea, el a primit și gradul de comisar șef, care a fost înmânat de Ministrul MAI, Adrian Efros, pentru că a refuzat și a denunțat mită de 20.000 de dolari.

Tags: Adrian EfroscoruptiemitaSergiu RusuServiciul protecție internă și anticorupție (SPIA)
Știrile zilei