X

Sergiu Spoială, director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău

Sergiu Spoială, director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău

Sergiu Spoială va asigura interimatul funcției de director al Aeroportului Internațional Chișinău pentru o perioadă de tranziție. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice. La moment, Spoială deține funcția de șef al Departamentului administrativ în cadrul întreprinderii.

Decizia a fost luată în legătură cu faptul că luni, 19 februarie, este ultima de zi muncă a actualului administrator, Constantin Vozian. Acesta a depus cererea de demisie din această funcție la începutul lunii curente, potrivit moldova1.md.

Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

Constantin Vozian a fost numit în funcția de administrator al Aeroportului Internațional Chișinău în aprilie 2023.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut în gestiunea statului începând cu martie, anul trecut, urmare a mai multor litigii în instanțele naționale și internaționale.

Acesta fusese concesionat în anul 2013 unei companii care ar fi afiliată oligarhului fugar Ilan Șor. Autoritățile moldovene au cerut rezilierea contractului pe motiv că Avia Invest ar fi acumulat restanțe la capitolul investiții, pe care și le asumase în contractul de concesionare, de peste 66 de milioane de euro.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

 

Tags: aeroportchisinauConstantin VozianSergiu Spoială
Politică