Serialul spaniol ‘Felix’ a deschis Canneseries

Publicat:

Competiţia oficială a primei ediţii a Festivalului Internaţional Canneseries a debutat duminică la Palais des Festivals din Cannes cu proiecţia producţiei de televiziune “Felix”, un serial spaniol care va concura alături de alte nouă producţii TV internaţionale, informează AFP, potrivit agerpres.

Un public numeros a venit să îi aplaude duminică dimineaţă, în sala Lumiere, pe cineastul catalan Cesc Gay (“Truman”), actorul argentinian Leonardo Sbaraglia – interpretul personajului principal din “Felix” – şi actriţa Mi Hoa Lee – în rolul misterioasei Julia.


Citeşte şi: Orbán Viktor câștigă fără drept de apel alegerile din Ungaria și își asigură al III-lea mandat de prim-ministru consecutiv

Acest serial în 10 episoade, în acelaşi timp comedie şi dramă poliţistă, difuzată de Movistar în Spania, este “inclasabilă”, potrivit autorului şi regizorului Cesc Gay, care a subliniat însă “influenţa cinematografiei lui Alfred Hitchcock” asupra operei sale.

Personajul central, Felix, este un scriitor argentinian, mai degrabă naiv, care se mută în Andorra pentru a fi mai aproape de fiul lui, născut în urma unei aventuri de-o noapte pe care a avut-o în urmă cu opt ani. Acest bărbat romantic o caută pe Julia, o chinezoaică de care s-a îndrăgostit fără speranţă pe durata unei singure nopţi. Ancheta lui inocentă îl face pe scriitor să pătrundă în centrul unei enigme care îl îngrijorează.

Un thriller mult mai sumbru, “The Typist”, a marcat proiecţiile de după-amiază la Cannes. Această producţie TV, scrisă de Nina Grosse pentru postul public german ZDF, a fost prezentată în premieră mondială pe Croazetă.

Freya Becker, interpretată de Iris Berben, este o dactilografă sexagenară care lucrează pentru secţia de omucideri a Poliţiei. Ea consemnează interogatoriile şi este obsedată de dispariţia inexplicabilă a fiicei sale, cu 11 ani în urmă.

“Personajele sumbre erau până acum exclusiv masculine (…), iar acest serial mi-a oferit o plăcere nebună”, a declarat creatoarea serialului într-o conferinţă de presă.

În timpul serii a fost programată în premieră mondială proiecţia serialului “Killing Eve”. Acest serial de spionaj american, difuzat în opt episoade, produs de BBC America şi creat de Phoebe Waller-Bridge, este dominat de personaje feminine, iar rolurile principale sunt interpretate de Sandra Oh şi Jodie Comer.

A urmat serialul israelian “When Heros Fly”, produs de Keshet Broadcasting şi creat de Omri Givon, ce a fost prezentat la Cannes tot în premieră mondială.

Celelalte producţii din competiţie, serialul mexican “Aqui en la tierra”, cel italian “Il Cacciatore” (Rai 2), cel israelian “Miguel” (Hot), cel norvegian “State of Happiness” (NRK1), cel sud-coreean “Mother” (TvN) şi cel belgian “Undercover” (Een), vor fi proiectate luni şi marţi.

Juriul Festivalului Canneseries, prezidat de scriitorul american Harlan Coben, va decerna miercuri, în cadrul galei de închidere, premiile pentru coloană sonoră, scenariu, interpretare, premiul special de interpretare şi, la final, trofeul pentru cel mai bun serial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.