X

Serialul ‘The White Lotus’ se desparte de un actor acuzat că ar fi un susţinător al lui Putin

Serialul ‘The White Lotus‘ se desparte de un actor acuzat că ar fi un susţinător al lui Putin

Postul de televiziune american HBO a anunţat că a anulat prezenţa unui actor sârb în serialul său de succes “The White Lotus”, după ce Ucraina l-a acuzat pe Milos Bikovic că susţine războiul declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin, transmite AFP.

Ucraina l-a acuzat la sfârşitul lunii ianuarie pe actorul sârb Milos Bikovic că a susţinut Rusia “de la începutul invaziei”. “HBO, nu vă deranjează să lucraţi cu o persoană care susţine genocidul şi încălcarea dreptului internaţional?”, a declarat ministrul ucrainean de Externe pe reţeaua de socializare X, adresându-se postului american care produce acest serial de televiziune, potrivit stiripesurse.ro.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

“Am decis să ne despărţim de Milos Bikovic, iar rolul său va fi redistribuit”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al HBO într-un mesaj transmis AFP, fără a oferi alte detalii.

Actorul sârb, care urma să fie distribuit în al treilea sezon, a negat că ar susţine războiul din Ucraina, denunţând “o campanie ţintită” împotriva sa, care ameninţă “esenţa libertăţii artistice”.

“Am crescut într-o ţară devastată de război”, a declarat el într-un comunicat publicat pe reţeaua X, referindu-se la conflictul din fosta Iugoslavie.

“Nu aş putea să doresc nimănui o asemenea devastare. Există din ce în ce mai multe conflicte active în întreaga lume. Fiecare dintre acestea este diferit. Toate sunt sfâşietoare”, a adăugat el, spunând că speră ca “toate acestea să se termine”.

Actorul, în vârstă de 36 de ani, a obţinut cetăţenia rusă la 24 februarie 2021, cu un an înainte de începerea invaziei din Ucraina. El a fost decorat de preşedintele Vladimir Putin în 2018 pentru contribuţia sa la cultura ţării.

Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

HBO a anunţat la jumătatea lunii ianuarie că Milos Bikovic, care a jucat în mai multe filme ruseşti, se va alătura distribuţiei din următorul sezon. Filmările vor începe în februarie în Thailanda, potrivit media americane.

Serialul de antologie TV “The White Lotus”, o satiră muşcătoare despre ipocrizia oamenilor bogaţi, s-a bucurat de un succes uriaş în rândul publicului şi al criticilor de specialitate. Această producţie a câştigat numeroase trofee, inclusiv 14 premii Primetime Emmy şi două Globuri de Aur.

Tags: Milos BikovicThe White LotusucrainaVladimir Putin
Diverse