X

‘Şeriful’ Victor Gușan a intrat sub vizorul serviciilor speciale

‘Şeriful’ Victor Gușan a intrat sub vizorul serviciilor speciale

Proprietarul holdingului transnistrean „Sheriff”, oligarhul Victor Gușan este monitorizat de organele de drept din R. Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Grosu, Gușan este cel care are influență asupra multiplelor procese politice din Transnistria, transmite deschide.md.

Citeşte şi: Grosu vorbeşte despre posibilitatea de a avea un Procuror General din România – Stiripesurse.md

„Cineva a spus că, dacă are această influență, de ce nu ar fi acceptat să contribuie la soluționarea conflictului transnistrean. Noi am văzut ce se întâmplă atunci când oligarhii de pe un mal sau altul al Nistrului încearcă să-și asume astfel de responsabilități. Aceasta nu e funcția lor”, a spus speakerul.

Acesta a mai adăugat că persoane precum Gușan trebuie monitorizate foarte atent.

‘Şeriful’ Victor Gușan a intrat sub vizorul serviciilor speciale

„Sunt sigur că instituțiile noastre au suficientă informație despre interesele lui, despre activele lui de aici și de peste hotare. Sunt sigur că e bine documentat și monitorizat”, a conchis Grosu.

De menționat că Victor Gușan, fost ofițer al serviciilor secrete în perioada sovietică, a început businessurile în anii ‘90, imediat după căderea URSS-ului. A înființat compania Sheriff, holdingul său ajungând unul dintre cele mai mari din Republica Moldova. Sheriff deține un lanț de benzinării, supermarketuri, un canal de televiziune, o editură, o companie de construcții, o agenție de publicitate, o fabrică de băuturi spirtoase („KVINT”), două fabrici de pâine, o rețea de telefonie mobilă (Interdnestrcom), o echipă de fotbal (FC Sheriff Tiraspol) și stadionul omonim, de asemenea este dealerul oficial al Mercedes-Benz în regiunea transnistreană. Fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, declara anterior că anume Gușan este cel care conduce, în realitate, regiunea transnistreană, așa-zisul „președinte” Vadim Krasnoselski fiind doar una dintre persoanele controlate de liderul Sheriff-ului.

Tags: Victor Gușan
Justiţie