Şerpaşii din Nepal au recuperat patru cadavre şi 11 tone de gunoaie de pe Everest

Publicat:

Şerpaşii care au participat la o campanie de curăţare a Everestului, timp de o lună, au recuperat cadavrele a patru persoane şi 11 tone de deşeuri, informează dpa vineri, potrivit agerpres.

Un grup de 12 şerpaşi a recuperat patru cadrave, zeci de tuburi de oxigen, dar şi conserve, frânghii, corturi şi ambalaje de la mai multe tabere de pe vârful de 8.848 de metri, a declarat Dandu Raj Ghimire, directorul general al Departamentului de Turism din Nepal.


Citeşte şi: Theresa May îşi depune demisia oficială

Şerpaşii au separat deşeurile la tabăra de bază, doar deşeurile reciclabile fiind aduse la Kathmandu, a precizat Ghimire. Cele patru corpuri, încă neindentificate, au fost predate experţilor medico-legali de la un spital din capitală.

Miercuri, oficialii au predat deşeurile de pe Everest unui centru de reciclare din Kathmandu, a adăugat el.

În timpul expediţiilor comerciale pe Everest din sezonul de primăvară, ghizii montani au organizat tabere şi livrări de la tabăra de bază spre taberele de la altitudini mai mari.

Potrivit reglementărilor guvernamentale, fiecare alpinist trebuie să aducă înapoi cel puţin opt kilograme de deşeuri, însă aceste reglementări nu sunt implementate pe scară largă din cauza supravegherii deficitare.

Citeşte şi: Canada anunţă când vor începe audierile în procesul de extrădare al directoarei de la Huawei

În timp ce circa 5.000 de persoane au reuşit să ajungă pe vârful Everestului, peste 300 au murit în această încercare.

Numărul deceselor a crescut în sezonul de alpinism din lunile aprilie-mai ale acestui an pe fondul preocupărilor legate de supraaglomerarea de la vârf, 11 alpinişti pierzându-şi viaţa în timp ce escaladau Everestul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.