Servicii publice din Grecia au protestat împotriva unei reforme ce restrânge dreptul la grevă

Publicat:

Grecia era lovită, vineri, de o grevă în numeroase servicii publice pentru a protesta împotriva unei reforme cerute de creditorii ţării, reformă ce restrânge dreptul la grevă, relatează AFP.

Din cauza acestei mişcări sociale, transportul la Atena era puternic perturbat, spitalele funcţionau cu servicii minime şi navele au rămas blocate în porturi, conform agerpres .


Aproximativ 9.000 de persoane au manifestat de asemenea în centrul Atenei. La sfârşitul demonstraţiei, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a opri un mic grup de protestatari să se apropie de parlament.

Citește și : Kosovo vrea să pună batista pe ţambal în ceea ce priveşte crimele de război. UE se opune ferm

Protestele au loc împotriva unei măsuri ce urmează să fie votată luni în parlament. Ea prevede că o grevă pentru a se putea ţine trebuie să fie votată de 50% din membrii sindicali ai companiei, faţă de 20% în prezent.

Grecia a înregistrat aproximativ 50 de greve generale de la începutul crizei economice în 2010.

Această reformă face parte dintr-o serie de măsuri pe care Grecia s-a angajat în faţa UE şi FMI să le adopte pentru a obţine eliberarea unei noi tranşe de 4,5 miliarde de euro din actualul acord de împrumut.

O altă prevedere extrem de contestată impune desfăşurarea de licitaţii online pentru vânzarea de bunuri imobile confiscate de la proprietarii îndatoraţi.

După votul de luni în parlament, ţara se aşteaptă ca miniştrii europeni de finanţe să dea undă verde pe 22 ianuarie pentru a debloca tranşa de împrumut.

Ultimul acord de împrumut expiră în august şi Grecia speră să se poată refinanţa apoi singură pe pieţe. Accesul i-a fost interzis în urmă cu nouă ani din cauza supraîndatorării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.